4G op de Oneplus One

Er is al vrij veel geschreven over 4G op de Oneplus One. Wat is namelijk het geval? De Oneplus One maakt namelijk geen gebruik van LTE band 20. De gebruikte banden voor LTE zijn namelijk: 1/3/4/7/17/38/39/40/41. En die LTE band 20 (800MHz) wordt nou net veelvuldig gebruikt in Nederland zowel door de netwerken KPN als Vodafone. Verder wordt in Nederland voor 4G ook de 1800Mhz frequentie gebruikt (LTE band 3) die de Oneplus One wel ondersteunt.

4G nodig op mobiel

De vraag is natuurlijk in hoeverre 4G écht nodig is op een mobiel. Wanneer je alleen gebruik maakt van social media, mail en wat browsen is 3G(+) doorgaans genoeg. Wil je gaan downloaden of écht altijd de snelste verbinding hebben op je mobiele telefoon, dan is 4G wel erg fijn.

KPN 4G en de Oneplus One

Het netwerk van KPN heeft landelijke dekking voor wat betreft 4G. Dat is natuurlijk leuk, echter is vrijwel heel dit netwerk gebaseerd op de 800Mhz frequentie (de 20 band) waardoor deze niet bruikbaar is met de Oneplus One. Er worden momenteel wel 1800Mhz masten geplaatst, echter gaat het nog een tijd duren voordat hier uitgebreide dekking voor is. Wanneer je met de Oneplus One dus 4G dekking wilt, zijn momenteel providers die gebruik maken van het KPN netwerk af te raden.

Vodafone 4G en de Oneplus One

Vodafone gebruikt zowel de 800MHz als de 1800MHz frequentie. Voor de landelijke dekking echter wordt de niet ondersteunde 800MHz frequentie gebruikt en ter ondersteuning in de grote steden wordt 1800MHz ingezet. Dus wanneer je voornamelijk gebruik van 4G wilt maken in de grote steden, dan zou Vodafone een alternatief kunnen zijn. Op de dekkingskaart van Vodafone kun je door alleen 4G voor iPhone 5 aan te klikken zien waar 4G op de Oneplus wordt ondersteund.

T-Mobile 4G en de Oneplus One

Het 4G netwerk van T-Mobile maakt volledige gebruik van band 3 (1800Mhz). Dat wil zeggen dat overal waar T-Mobile dekking heeft voor 4G je daarvan gebruik kunt maken met de Oneplus One. Dat is direct dan ook het nadeel van 4G via T-Mobile: ze hebben (nog) geen landelijke dekking. Op de dekkingskaart van T-Mobile kun je zien wat de huidige dekking is voor 4G. Er moet bij verteld worden dat landelijke dekking niet heel lang op zich zal laten wachten. Wat ons betreft is een provider die gebruik maakt van het T-Mobile netwerk dus de beste keuze voor 4G op de Oneplus One.

Welke providers zijn dat dan? Hieronder vind je de goedkoopste abonnementen die gebruik maken van het T-Mobile netwerk: