Oneplus One design

OnePlus-One-finalOp 23 april is de Oneplus One aangekondigd, waarbij het design ook bekend is geworden. Het design van de Oneplus One heeft veel weg van de Oppo telefoons, wat ook niet vreemd is aangezien ze in dezelfde fabriek worden gemaakt (en Pete Lau, de CEO, voorheen bij Oppo werkte). De telefoon ziet er dus erg netjes uit.

Formaat Oneplus One

Het formaat van de Oneplus One is nogal groot. De telefoon zou naar verluidt kleiner zijn dan de Z1 (of althans smaller), maar dat is niet het geval. De telefoon is namelijk erg groot. Dat is ook niet vreemd bij een 5,5 inch scherm, maar wel erg jammer, aangezien er werd gezegd dat er een 5,5 inch scherm in een 5 inch body zou worden gezet. Dat is verre van het geval, aangezien de Oneplus One eerder vergelijkbaar is met de Samsung Note qua formaat. Enorme misser dus.

formaat-oneplus-one

StyleSwap Covers

Oneplus heeft aangegeven dat ze het zonde vinden als mensen een mooie telefoon verstoppen in een hoesje of case. De uitstraling van de telefoon moet voor zich spreken en en case zorgt er alleen maar voor dat de telefoon lomper en groter wordt. Daarom hebben ze besloten te werken met de mogelijkheid de covers te variëren en aan te passen naar je eigen wensen. Daarvoor hebben ze de StyleSwap Covers ontwikkeld, welke na de grote release uitgegeven zullen worden. Deze covers zullen er in eerste instantie zijn in: Silk (zijde), Sandstone (zandsteen), Denim (spijkerstof), Bamboo en Kevlar. De covers zijn – met uitzondering van Silk en Sandstone – gemaakt van het respectievelijke materiaal met de bijbehorende producteigenschappen. Zo zorgt Kevlar bijvoorbeeld voor bescherming.

styleswap-covers-oneplusone

Materiaal Oneplus One

De Oneplus One is niet gemaakt van metaal of aluminium. Velen vinden dit jammer, maar het zorgt wel voor het lage gewicht van 162 gram. Door de StyleSwap cover kun je de look en feel dus wel aanpassen naar wens. Voor velen dus wachten op een metalen StyleSwap.

materiaal-oneplus-one